Erfgoed & Zonen (i.o.v. Erfgoedcel Pajottenland – Zennevallei)

Topfotograaf Jimmy Kets, onder andere van De Standaard, trok in 2014 rond in het Pajottenland en ging op zoek naar ‘tradities’. Hij zocht naar dingen die al jaren- of eeuwenlang gebeuren in de regio en onderzocht hoe de huidige generatie er mee omgaat.

Ik zorgde voor klank bij de foto’s. Ik sprak met de mensen op de foto’s en zocht naar sfeergeluid bij de tradities. Dit resulteerde in een soundscape van een half uur, met interviews, archiefklank en sfeergeluid.

Het eindresultaat kon je in januari 2015 ontdekken op een tentoonstelling in Westrand, CC Dilbeek. Het fotografische werk van Jimmy Kets werd er samengebracht met de openhartige auditieve getuigenissen. De fotoreeks van Jimmy Kets is ook te koop in boekvorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *